Foto: Bladet Garn, Solveig Engevold Lillestripeskjørtet

Her er finner du garn til Lillestripeskjørtet av Nina Figenschau fra andre utgave av Bladet Garn. Dette er et lettstrikket skjørt som er enkelt å tilpasse størrelsen på slik at du kan være garantert på at det vil passe mottakeren. Det er strikket med hespe Cheeky Merino Joy til linningen og håndfarget garn (som gir ulik stripeeffekt i de ulike størrelsene) til skjørtet. Oppskrifta fins kun i Bladet garn andre nummer, om du ikke har bladet så finner du det under, sammen med garnet. 

 

Samstrikk i Juli

Bli med på samstrikk! Du finner oss på Facebook her!

 

Sett sammen dine egne kombinasjoner

Her kan du plukke og mikse de fargene du vil. Slik blir det enkelt for deg å velge den fargekombinasjonen du liker best. Fargene Sølvrev, Aqua, Mirk og Mose som er farget til Rillestripeskjerfet til Elisabeth Steenks vil også gi de samme stripene som Regnbue 2.0 og Rilla, men med mindre sprelske farger. Som kan være fint til de litt større barna. Spesielt Aqua tenker jeg kan bli et veldig fint skjørt med Frost-stemning. Lollipop gir super sommerstemning og striper!

 

Regnbuefarget skjørt på bildet (str 4 år), vi brukte 1 hespe Cheeky Merino Joy "Isar Pebble" og 1 hespe Tynn Rosy Merino i fargen "Regnbue 2.0".

Lillastripet skjørt på bildet (str 2 år), vi brukte 1 hespe Cheeky Merino Joy "Blackberry" og 1 hespe Tynn Rosy Merino i fargen "Rilla".

Det gråblå skjørtet på bildet (str 8 år) er strikket med semisolide farger i gråblå gradient. Det vil være nok garn i gradientpakken til til og med den største størrelsen, og du trenger ikke kjøpe et ekstra hespe til linningen.

Ellers trenger du 100 gram til linningen uansett størrelse. 

  • Så trenger du 1 hespe håndfarget til størrelse 2, 3 og 4 år.
  • Og 2 hesper håndfarget garn til størrelse 6, 8, og 10 år.
  • Og 3 hesper håndfarget garn til størrelse 12 år.

Følgende farger gir:

  • tydelige striper: Regnbue 2.0 og Lollipop.
  • striper, men er mer dempet siden det er nyanser av samme farge: Sølvrev, Aqua, Mose og Mirk.
  • et ensfarget skjørt med spetter (tweed effekt): Grellow.
  • semisolid resultat med et hint av striper: Alle håndfargede som ser ensfarget ut (semisolid).