Litt mer om Ninapetrina

Ninapetrina består av meg, Nina, som håndfarger garn og driver bedriften i fra Bodø i Nordland. Og min søster, Hanne, som driver nettbutikken fra lagerlokalet vårt i Storfjord i Nord Troms.

I tillegg til å være en skikkelig garnivor er jeg også biolog og derfor ekstra opptatt av å ta vare på miljøet. Ninapetrina vil gjøre det man kan for å bidra til å gjøre verden litt grønnere, renere og penere.

Når jeg tar inn garn fra andre garnprodusenter er det økologisk og fair-trade jeg ser etter. Håndarbeid er en skapende og kreativ syssel, og de fleste av oss vil at det skal være godt og riktig helt fra råvaren av. Da er det viktig for oss at dyrene og jorda fiberen kommer fra ikke har blitt behandlet dårlig. Rettferdig lønn og gode arbeidsvilkår for de menneskene som arbeider i alle steg fra fiber til garn er også viktig.

Her i bedriften gjenbrukes, resirkuleres og tenkes det på miljøet i så mange ledd som mulig.

Jeg ønsker at flest mulig av produktene skal være av naturmateriale, og derfor også nedbrytbare og uten giftstoffer. Ninapetrinas har derfor knapper i naturmateriale istedet for plast og ingen av garntypene inneholder syntetiske fibre eller er plastbehandlet (superwash). Jeg velger papir over plast når det går an.

 

GARNUTSALG?

Jeg blir ofte spurt, nå etter bedriften flyttet til Bodø sommeren 2017, om jeg skal åpne fysisk butikk. Og jeg svarer at det foreløpig ikke lar seg gjøre. Og her er min forklaring på hvorfor.

Jeg startet bedriften etter min første foreldrepermisjon, for da trengte jeg en arbeidsplass som kunne være like fleksibel som meg. Et arbeid som jeg kunne passe, mens jeg passet syke barn. En jobb som ikke krevde at jeg var tilstede på et kontor fra 8-16, men aller helst en time her og tre timer der. En arbeidsplass hvor mitt skippertaksvesen kunne få være i sitt ess, og jeg kunne stå og pakke ordre til midnatt etter barna var i seng. En arbeidsplass hvor jeg kunne styre dagen selv, trulte og jobbe litt hele dagen, hele uka, hele tiden. Sende en mail mens man sitter på venterom, strikke ferdig et design mens man sitter på foreldremøte i barnehage, bestille garn fra USA mens man sitter og "ser" på TV på kvelden. Mer en livstil enn en jobb. 

Barna mine er fremdeles små, så det blir ikke noe fysisk lokale på Ninapetrina med det første, men jeg er å finne på ulike strikkerelaterte arrangementer rundt om i Norge med både garn og kurs, så det er absolutt mulig å få kjent på garnet.

BEDRIFTEN VOKSER

I 2018 ble det alt for mye å gjøre for bare en person og jeg måtte skaffe flere hender. Det ble også tidlig klart at lagerlokalet mitt i Bodø var for trangt og det ble flyttet tilbake til Storfjord i mai. Der har Hanne ansvaret for pakking av alle ordre i nettbutikken unntatt det håndfargede garnet. Det sendes fra håndfargeriet, som fremdeles er i Bodø. Jeg er i ferd med å oppgradere fargeutstyret og finne større lokaler til håndfargeriet, slik at det er mulig for meg å levere til garnbutikker rundt om i landet. Følg med!

Hilsen Nina :)